Gitaarles, muziek en salsadansen!
Bon dia mi dushis!
Er is de afgelopen weken weer van alles gebeurd (gelukkig geen kakkerlakken meer!!). Dus bij deze weer een update.
Ten eerste heb ik mijn duikbrevet gehaald!! Nu kan ik dus overal gaan duiken....nou ja ongeveer overal :P plekken waar haaien voorkomen mijdt ik toch maar (die zijn namelijk bijna even eng als wespen!!) En wegrennen onder water gaat zo moeilijk.
De afgelopen week hebben Linda en ik ons heel enthousiast in het Antilliaanse muziekwereldje gestort! De eerste stop was bij Hook's Hut. Dit is een bar aan het strand waar iedere avond live muziek wordt gemaakt. Samen met Jet en Anna, stagaires muziektherapie, zijn we de boel daar onveilig gaan maken. Zover dat gaat natuurlijk want ik moet zeggen dat de leeftijdsgroep bij live muziek bandjes een stuk hoger ligt dan op mambo beach. Is voor de verandering ook eens leuk, heb je niet meer zoveel van die mensen die dronken neervallen. En het percentage Nederlanders is gelukkig een stuk lager! Ja nu moet ik mijn papiaments wel gebruiken. De muziek bij Hook's hut was heel leuk (wel weer eens wat anders dan de duitse Schlager muziek die ik van thuis meekrijg, he pap :P). Ze speelden ook erg goed en we hadden ook nog een doel voor ogen (nou ja Linda dan). De gitarist geeft namelijk ook gitaarles en Linda wilde dat graag leren. De gitarist was ook erg aardig, en je gelooft het niet, maar Linda en Jean Jaques (dit is de gitaarleraar) hebben me omgepraat. Met andere woorden zaterdag heb ik mijn eerste gitaarles. Ik ben eens benieuwd, want op moment weet ik alleen dat een gitaar snaren heeft (en dan moet je me niet eens vragen hoeveel ;)). Verder nieuws hierover volgt nog ;)
Daarnaast heb ik ook op stage meegekeken bij een sessie muziektherapie. Dit is heel anders dan de therapie die wij op de universiteit leren! De kinderen, zeker op Curacao, reageren er wel allemaal heel goed op. Het meisje dat nu behandeld werd, werd heel rustig van de muziek dus was wel heel mooi om te zien. De komende weken ga ik bij de andere therapieën ook een kijkje nemen (natuurlijk wil ik eindelijk de paardentherapie eens een keertje meemaken!). En met Pasen gaan Linda en ik een kamp organiseren voor 15 kinderen. Dat zal ook heel leuk worden, met bbqen, tenten en heel veel uitstapjes.
Zoals jullie merken ben ik heel creatief bezig geweest :P mij begeleidster heeft zelfs met me geschilderd. Zij schildert altijd met de kinderen en wilde dit nu ook aan mij en Linda leren. Eerst moet je dan natuurlijk het papier klaarmaken (en ja als de kinderen dat kunnen dan lukt mij dit ook nog wel ;)). Gelukkig was het de bedoeling dat er kleuren gemengd gingen worden en er hoefde dus geen echte vormen uit te komen. Ik begon natuurlijk, zoals te verwachten viel met blauw. Toen mijn 'schilderij' af was moest het natuurlijk wel even door Inge geanalyseerd worden. Ze is namelijk tot de conclusie gekomen dat ik nogal verlegen ben, en dit zag ze terug in mijn tekening :P laat het duidelijk zijn dat ik daar nog niet zo heel erg in geloof. Het was wel heel rustgevend en ik was ook helemaal kalm na afloop!
Dan nog een nieuwtje! Linda en ik zijn begonnen met salsadansen! En het was helemaal niet zo erg als ik had verwacht J helaas is het een les met zo'n 25 meisjes en 5 jongens. Gelukkig wisten Linda en ik allebei een man te pakken te krijgen :p en ik moet zeggen (helaas Irma :p) dat het wel helpt als je danst met een man die goed kan leiden. Ik ben niet één keer op zijn tenen gaan staan (en voor degene die mij wel eens hebben zien dansen, dat is toch goed van mij he ;)).
Hook's hut is niet de enige plek waar muziek wordt gemaakt op dit eiland. Onze autoverhuurder is namelijk een heel goede steel pan speler (voor wie niet weet wat dit is zie foto's). Onze autoverhuurder is de man van de muziektherapeut op onze stageplek (ja dat krijg je met zo'n klein eiland, iedereen kent elkaar) en ze hadden Linda en mij gevraagd om naar zijn optreden te komen kijken. Het was een bijzonder optreden, omdat er ook nog een man uit New York en Venezuela mee zou spelen. De man uit Venezuela, ene ernesto, bespeelde de sambaballen (hij noemde het anders, maar ze zien eruit als sambaballen :P). Hij was hier wel heel goed in en (met een cocktail in de hand natuurlijk) voelde het allemaal heel Caribisch aan! Na het optreden moesten alle stagaires wel even met de man op de foto, blijkbaar wilde hij een foto voor zijn facebook ofzo ;)
Nou dit was al het nieuws weer zo'n beetje. Ik wacht jullie reacties vol ongeduld af ;)
xxx
Gefeliciteerd met je duikbrevet! Salsadansen, gitaarles, schilderen, je bent echt allemaal nieuwe dingen aan het doen. Klinkt allemaal heel leuk! :D
Wel cool dat je je nu meer onder de plaatselijke bevolking begeeft met uitgaan, dat lijkt me stiekem veel leuker dan nederlanders (die vermijdt ik altijd als ik in een ander land ben hihi). Ik zie wel nog geen foto's bij dit bericht, dus ik denk dat die nog komen? Have fun dancing :) x
nice jana
foto's komen er inderdaad nog aan ;)
Hey Jana!
Ik blijf jullie verhalen met veel plezier lezen! Gefeliciteerd met je duikdiploma! Daar ga je vast nog veel plezier aan beleven!
En salsales zal ook zeker een goede investering blijken! :-)
Tot snel!
x Jessica
Nou Jana wat een verhalen weer. Ik moet alleen even reageren op de Duitse Schlagers. Daar heb ik je in onze opvoeding toch net voor behoed, of niet? Ok de Schintaler en de Aubelband en Udo Jurgens. Maar dat kun je toch geen Duitse Schlagers noemen.
Verder ben ik natuurlijk blij dat het goed met je gaat en dat je je amuseert. Gelukkig. Nou de rest wat ik je te vertellen heb doen we wel via het skypen want daar heeft niemand iets mee te maken (hihihi).
Woooow jij komt straks terug als een ware CreaBea! Hihi ;) En gitaarles: ik ben jaloers!! Nouja ik krijg volgende week ein-de-lijk mijn langverwachte gitaar, maar mijn bankrekeningetje is nog steeds herstellende van mijn buitenland avontuur haha dus les zit er voorlopig niet in! Dus let jij maar goed op kan je het mij leren als je terugbent :P
Heb ff je foto's bekeken en jeeeemig wat ben je bruin zeg! Gelukkig kom je midden in de zomer terug (nouja zal voor jou wel koud zijn haha) dan valt het verschil niet zo op ;)
Nou hopelijk spreek ik je snel een keertje op skype! Vrijdag kan wel denkik, zal ff kijken!
Doeiii!! xxx
PS : ben wel heel benieuwd hoe papiaments klinkt met een zachte g hihi ;)
Hoi Jana, wat goed dat je je duikbrevet hebt gehaald. Kun je straks in "de kanaal of maas"blijven oefenen en kun je ons vertellen wat je daar allemaal ziet (als er al iets te zien valt).
Zo te lezen bevalt het je nog prima en maak je vanalles mee. Ik heb nooit geweten dat jij muzikale genen hebt (kan eigenlijk niet anders met zo'n pap c.q. familie (hi, hi).
Geniet er maar lekker van want de tijd gaat razendsnel.
Veel plezier en tot een volgende keer, DOEI
Hi Jana,
Gefeliciteerd met je duikbrevet! Is toch een geweldige wereld onderwater…vooral op de Antillen is het alsof je, je op een andere planeet bevindt.
Boh wat heb jij het toch goed daar! Wil je überhaupt nog wel terug komen? Als je maar wel zorgt dat je op de babyborrel van Julia’s boertje of zusje aanwezig bent ;-).
Nog bedankt voor je lieve kaartje! Hier is alles prima…jullie zijn niet meer op bezoek geweest dus Julia is ook niet meer ziek geweest ;-). Gisteren hebben we de 20 weken echo gehad (medische echo). Gelukkig is alles goed met het hummeltje in mijn buik. Ons paasweekend kan dus niet meer stuk!
Jammer dat je het familie dinertje over 2 weken moet overslaan…maar ik denk niet dat je daar zo heel erg mee zit? Hopelijk dit jaar met kerstmis een familie dinertje op Curaçao…dream on Fiona!
Geniet maar lekker van al het moois dat je nog gaat meemaken! Wij blijven je online volgen en in ieder geval tot over een paar maanden.
Liefs Fiona (ook van Nils, Julia en ….. natuurlijk!)
Hoi Jana, wat heb je het fantastisch op curacao, en wat leuk dat je zoveel onderneemt.
Wordt het niet langzaam tijd dat er een goeie kapper naar curacao komt om jullie haren eens onderhanden te nemen?
Toevallig weet ik er eentje, ha ha.
Nou geniet ervan en tot gauw
Groetjes van Myra, John, Nino, Timo en Mauro
Hallo.Mijn zoon zit nu op Curaçao voor een stage tot juni 2011 en zoekt gitaarles. Heb jij misschien net nummer van Jean Jacques? Bedankt. André Schreuder
Hallo andré,
wat leuk dat uw zoon stage loopt op curacao. Hij zal er zeker een geweldige tijd hebben! Ik moet helaas zeggen dat mijn gitaarleraar opgehouden is met les geven. Momenteel is hij in Parijs. Uw zoon kan wel proberen om bij de muziekwinkel aan de kayudaweg te vragen of ze daar een andere gitaarleraar weten.
Groetjes Jana