Alweer een half jaar op Dushi Korsou
Hey Allemaal!!
Ja ik weet het, het is al lang geleden dat ik een verhaaltje op mijn site gezet heb. Het viel me in dat ik alweer bijna een halfjaar hier woon. Ik ben er nu even lang als vorig jaar en het bevalt nog steeds. Dat is ook weer terug te zien aan de foto's ;)
Ik ben nu helemaal gewend aan het werken en krijg ook steeds meer het idee dat ik weet wat ik doe :P mijn auto rijdt nog steeds goed en ik ben eindelijk ingeschreven bij de gemeente hier!! Ja bijna helemaal ingeburgerd dus. De taal begin ik ook steeds beter onder de knie te krijgen al heb ik nog zo mijn fouten. Bijvoorbeeld wanneer een kind maar tegen mij bleef zeggen dat er een konijn dood was....en ik zag geen dood konijn :P bleek dat hij me vroeg of de geit hem zou bijten.......tsja iedereen maakt fouten zullen we maar zeggen!
Ondertussen heb ik ook weer aardig wat dingen meegemaakt. Een zomerkamp georganiseerd voor de kinderen, nieuwe plekken op Curacao opgezocht en Jessica is op bezoek geweest! Met Jessica heb ik twee weken lang het eiland overgecrossed en alle geliefde plekjes nog eens opgezocht. Ik merkte namelijk dat hoe langer ik hier woon hoe minder vaak ik richting westpunt ga. Dat is me dan wat ver rijden om even naar het strand te gaan. Ik zwem nog steeds veel, maar ga nu geen hele dagen meer op het strand liggen. Daar raak je toch een beetje op uitgekeken en tsja zo goed kan ik natuurlijk niet stilligen. Daar staat tegenover dat ik vaker ga wakeboarden en surfen. Beide zijn heel leuk en nog even en ik heb niet meer zo veel spierpijn na het wakeboarden. De eerste sprongetjes beginnen te komen en de 180 gaan ook steeds beter :) dus ja Jorg je hebt wat in te halen als je hierheen komt!! En dan natuurlijk nog het salsadansen. Dit doe ik nog steeds trouw iedere week (en ja geregeld ook 4 keer in de week) en ik ben nu ook weer les gaan nemen. Ik had 1,5 jaar geleden niet gedacht dat ik nog eens verslaafd zou raken aan dansen! (ik had eigenlijk uberhaupt niet gedacht dat ik ooit zou leren dansen) Maar nu sla ik geen vreemd figuur meer op de dansvloer en het wordt steeds leuker om nieuwe dingen uit te proberen!
Dat brengt me bij een ander nieuwtje....Jorg heeft eindelijk zijn ticket geboekt! Na 2 jaar komt hij me dan eindelijk opzoeken hier (zou eens tijd worden he!) Maar voordat het zover is kom ik zelf eerst op bezoek in Nederland. Met de kerst en nieuwjaar kom ik jullie opzoeken in het koude (en hopelijk sneeuwwitte) Nederland. En ja shoppen ga ik dan!! Eindelijk weer eens lekker winkelen! Woehoe! Lees Jana komt met een leeg koffer en gaat weg met 2 volle :P
Helaas moet er dan ook weer afscheid genomen worden. Dat hoort bij het eilandleven. Iedere dag leer je nieuwe mensen kennen, maar iedere maand gaat er eigenlijk wel weer iemand weg. Dat is in Nederland toch wat minder! Hoe leuk ik de wisseling ook vind...het blijft vervelend om je vrienden steeds te zien vertrekken. Op moment is het nu weer stagiaire-tijd hier en de afgelopen maand is het eiland overspoelt door Nederlandse stagiaires. Het lijkt een beetje op een buitenaardse invasie aangezien ze allemaal nog helemaal wit zijn en geen benul hebben waar ze nu in zijn belandt (kun je nagaan linda hoe wij vorig jaar hier op de bevolking overkwamen :P ) En ja ik heb nu ook stagiaires onder mijn hoede....al zijn ze een stuk ouder (en groter) dan mij. De laatste stagiaire waar ik aan vroeg hoe oud ze was bleek 26 te zijn.....ik heb mijn leeftijd, maar even niet genoemd :P. DIt brengt een hoop extra werk mee, maar is zeker weten ook gezellig met alle melige gesprekken en gegiechel ;).
Nou jullie zijn weer een beetje op de hoogte allemaal! Tot snel! (ja deze keer zal ik er eerder een nieuw verhaal opzetten :P )
xxx Jana
Leuk Jana! Ben je weer nog meer gaan wakeboarden! Ben benieuwd hoor hoe je straks springt! Van de ene wake naar de andere!? :-) En die 180graden lukt mij nog niet hoor! Super leuk dat Jorg je komt opzoeken binnenkort! En dat wij in December weer eventjes van jouw gezelschap kunnen genieten. Take care, maak het de nieuwe stagiaires niet te zwaar, er zitten er vast net wel weer een paar tussen net als jij, die nu nog wit zijn, maar straks zich goed inburgeren en niet meer te onderscheiden zijn van de antilliaan.
Ayo dushi! Kumindamentu, Sunchi, Jessica
oehh klinkt allemaal goed! Vooral wakeboarden en surfen!
Als je naar nederland komt zeker een party party houden! Te lang elkaar niet gezien! Tot snel :p xxx
Awesome Jana! Maar toch ben ik van mening dat je er al véel te lang zit, kom maar vlug weer terug! Wellicht moeten we al een datum (of 2, of 3, of 7) gaan reserveren rond de kerst ;)